Logo VoedingGezond

VoedingGezond

Een Gezonde Geest in een Gezond Lichaam

afbeelding gezin in keuken

 

Praktijk VoedingGezond, Houten

Contactgegevens:    
Ronny Neilen-Bruijnen

Riddersborch 107
3992 BJ Houten
T: 06 4087 0853
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.voedinggezond.nl

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.voedingenz.nl
Praktijk VoedingGezond Houten

Diploma's & Kwalificaties

Voedingsdeskundige
Gezondheidskundige
Kok

Specialisaties:

  • Persoonlijk voedingsadvies
  • Coaching
  • Kookworkshops
  • Gastdocentschap

Als puber wist ik het al: ik ga iets in de biologie doen! Wat dat ‘iets’ precies zou worden, daar had ik geen idee van. Nou, dat is een heel bijzonder levenspad geworden!

Via de Laboratoriumschool in Sittard en stages op scholen in Weert en Utrecht kreeg ik mijn eerste baan in de schoot geworpen: technisch onderwijsassistente voor biologie, scheikunde en natuurkunde. Een geweldige start van mijn werkende leven.

Al snel ben ik weer de schoolbanken in gegaan, maar nu in de avond, naast mijn werk overdag. Ik heb de 4-jarige HBO-opleidingen tot docente biologie en later ook docente gezondheidskunde gevolgd en met succes afgerond. Daarop heb ik met veel liefde de eerste 14 jaar van mijn carrière aan het lesgeven in het Middelbaar Onderwijs gegeven.

In 2000 ben ik uit het onderwijs gestapt en heb mijn geluk gezocht in de ICT. Als consultant en later als productmanager en projectmanager heb ik kennis gemaakt met de commerciële wereld, overheden en het ICT-werkveld. De biologie werd in die jaren meer naar de hobby-kant van mijn tijdsbesteding gedreven: artikelen schrijven, (moes)tuinieren, fotograferen etc.

afbeelding Arda Joppe en slogan

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na 14 jaar ICT ben ik toch weer de biologieboeken in gedoken. Dit keer met als doel een eigen bedrijf specifiek op het onderwerp Voeding op te starten. Mijn motivatie is om voeding in te zetten als medicijn van de toekomst. Heel veel voedings-gerelateerde klachten kunnen namelijk met behulp van een gedegen persoonlijk advies worden aangepakt. Met name maag/darmklachten, gewrichtsklachten, chronische ontstekingen, diabetes, vermoeidheid, migraine en allergieën blijken met behulp van een voedingsadvies goed te behandelen.

En na een jaar van studeren, alle ‘oude’ kennis weer ophalen en ‘nieuwe’ kennis opdoen kon mezelf in 2015 vol trots Voedingsdeskundige noemen. De combinatie van al die opgedane kennis met de opleidingen Medische Basiskennis (CIPION) en De Natuurkeuken van De Groene Kookacademie, die ik beiden halverwege 2016 heb afgerond, geeft mij de perfecte basis om mijn visie uit te dragen en mensen te helpen kiezen voor een gezondere leefstijl.

 

← VoedingGezond Locaties